Zwembadtechnieken

Filtratie

Wist je dat filtratie tot 80% de kwaliteit van je water bepaalt? Dit is dus absoluut de belangrijkste basis van een goede waterkwaliteit. Alle verontreiniging die je namelijk uit het water haalt, hoef je nadien niet meer te behandelen. Daarnaast vermijd je dode zones waar organisch materiaal opstapelt en bacteriën kunnen ontwikkelen. Chemische behandeling is pas nuttig vanaf een bepaalde kwaliteit. (door filtratie)
 
We werken uitsluitend nog met variabele snelheidspompen, wat wil zeggen dat deze zo veel mogelijk op lage snelheid zal filteren. Enkel om een backwash van de filter uit te voeren, zal de volle capaciteit benut worden. Daarnaast zijn deze pompen erg energiezuinig. Wanneer je bijvoorbeeld je debiet deelt door 2, zal je energieverbruik al gauw gedeeld door 4 gaan!

Automatisch doseersysteem

De Watersens dosering zorgt voor een automatische controle en bijsturing van het pH- en chloorniveau in het zwembad met een minimumgebruik van chemicaliën. Deze dosering wordt gebruikt met de bestaande filterinstallatie en optimaliseert het filtratieproces. Door gebruik te maken van een bestaande wateraftakking, wordt alles gemeten in het toestel door middel van meegeleverde sondes. De meetsondes zijn van hoogwaardige kwaliteit waardoor een minimum onderhoud is vereist. Het toestel is tevens voorzien van flowswitch waardoor het toestel enkel gaat doseren wanneer de installatie in werking is. Via het touchscreen zijn gebruik en instellingen kinderspel.

Warmtepompen

Om optimaal gebruik te kunnen maken van uw zwembad, is het in ons land belangrijk dat men over een degelijke verwarming beschikt. Hiervoor kunnen wij het gebruik van een warmtepomp aanbevelen. Een warmtepomp behoort momenteel al in de meeste gevallen tot een standaarduitrusting. De evolutie van de warmtepompen voor zwembaden is de laatste jaren enorm aangepast aan de noodzakelijkheden en werking. De grootste verbetering tijdens de laatste jaren is dat al onze warmtepompen uitgerust zijn met het invertersysteem. Dit wil zeggen dat de snelheid waarop de warmtepomp werkt aangepast zal worden aan de gevraagde waarden, waardoor men hiermee degelijk kan verwarmen zonder een al te hoge energiekost!
 
Kortom: een warmtepomp is de ideale investering om zorgeloos te kunnen genieten van je zwembad. Niets is zaliger dan te kunnen zwemmen in water met de gewenste temperatuur, een heel seizoen lang!

Automatische afdekking

Veilige en energiebesparende zwembadafdekking

Een veilige leefomgeving is onbetaalbaar. Zo is ook de veiligheid in en rondom uw zwembad van essentieel belang. Met de geïntegreerde lamellenafdekking verhoogt u de veiligheid voor uw kinderen en huisdieren. U wilt het beste, ook in comfort, energiebesparing, duurzaamheid en uitstraling. Door de volledige, perfect passende afdekking van uw zwembad creëert u in een handomdraai een geborgen ambiance. Een veilig gevoel. De lamellenafdekking is in meerdere kleuren verkrijgbaar, zodat deze moeiteloos aansluit op de stijl van uw huis en tuin.

Onbezorgd genieten

Naast het schoonhouden van uw zwembad en de kostenbesparing op energie, zorgt een Aquadeck® voor iets dat onbetaalbaar is: veiligheid. Met een Aquadeck® kunt u heerlijk onbezorgd genieten van het buitenleven met het hele gezin. Pure klasse! Een Aquadeck® heeft namelijk een scala aan veiligheidsvoorzieningen op haar lamellensysteem toegepast. Zo vergroot een driekamercompartimentering het drijfvermogen van de lamellen.

Liner - Alkorplan

Eén van onze specialiteiten is het plaatsen van pvc-folie (Alkorplan) in zwembaden. Vermits de waterdichtheid van een zwembad zowat het belangrijkste is, moet men zeker bij deze keuze even stilstaan. Wat dit betreft werken wij enkel met Alkorplan zwembadfolies. Dit product is tevens de marktleider in zijn branche. De grootste pluspunten zijn de dikte (1,5 mm) van deze liner en de voorziening van een vernislaag voor een langere levensduur en gemakkelijk onderhoud.

De plaatsing gebeurt steeds ter plaatse waardoor bijna alle vormen realiseerbaar zijn. Trappen, rolluiknissen e.d. vormen geen enkel probleem en worden dus volgens constructie bekleed. Tot de keuze behoort een bekleding in een effen of bedrukte folie. De effen kleuren vallen onder de naam Alkorpan 2000, de bedrukte liners onder de naam Alkorplan 3000 (dikkere vernislaag). Daarnaast zijn er de laatste jaren allerlei nieuwigheden bijgekomen, bv. met een reliëfstructuur (Touch). In het uitgebreide kleurengamma vindt u zeker iets voor uw zwembad. Ook enkel voor het leveren en plaatsen van de zwembadfolie kunt u op ons beroep doen.