Het verbruik van een warmtepomp


Wat het verbruik van een warmtepomp betreft, gaan er de wildste verhalen. Uiteraard is dit een belangrijke factor voor het gebruik van een warmtepomp. Het is bijna onmogelijk om een degelijke berekening te maken omtrent het verbruik van een warmtepomp vermits er zoveel verschillende factoren zijn waar rekening dient mee gehouden te worden. Gevraagde temperatuur, buitentemperatuur, vochtigheid, opstelling, waterdebiet en gebruikte afdekking zijn alvast belangrijke factoren.
Het is van het grootste belang dat men de voorschriften hanteert ivm de plaatsing van en warmtepomp. Ook het gebruik van de verschillende types afdekking zijn van het grootste belang. Verder is het uiteraard belangrijk hoe men de warmtepomp gaat gebruiken.
 
Van zeer groot belang is het vermogen van een warmtepomp. Plaats daarom steeds het juiste type warmtepomp dat aangeraden wordt voor u zwembad. Op basis van de waterinhoud van uw zwembad zullen wij het type warmtepomp bepalen. De geleverde opbrengst tegenover het nodige stroomverbruik zullen dit mede bepalen.
Vermits een warmtepomp de opbrengst aan warmte uit de omgevingslucht haalt, wil dit zeggen dat men per 1 KW verbruik ongeveer tussen 6 en 11 KW kan afgeven aan het zwembadwater voor opwarming. Al naargelang welk model bepaalt deze waarde ook mee het stroomverbruik.
 
Neem gerust contact met ons op om verdere informatie te ontvangen, alsook eventuele prijzen.
 
Enkele voordelen van een warmtepomp:
~ Optimaal kunnen genieten van u zwembad,een heel seizoen lang.
~ Temperatuur instelbaar, zonder invloed van zonneschijn.
~ Voordelige verwarming.Per 1 KW verbruik : tussen 6 en 11 KW teruggave.
~ Gemakkelijke installatie voor nieuwbouw of bestaande zwembaden.
~ Wordt gestuurd dmv flow/pressure switch op basis van zwembadpomp
Kortom, met een warmtepomp is het mogelijk om dagelijks te kunnen genieten van u zwembad zonder extreem hoge verbruikskosten.Temperatuur instellen en de warmtepomp doet de rest.
 
Vraag vandaag nog vrijblijvend een prijsofferte aan.