Over ADBV-POOLS

Dromen waarmaken sinds 2003 💦

Wat ooit begon met het dichten van platte daken en zwembaden met pvc-folies, is na verloop van tijd uitgegroeid tot een vaste waarde in de particuliere zwembadmarkt. Alles voor in en rond uw zwembad was onze slogan, en dat is enkel uitgebreider geworden door de jarenlange ervaring die we hebben kunnen opdoen. In de afgelopen 20 jaar mochten we al meer dan 500 gezinnen gelukkig maken
met de aanleg van een zwembad of de begeleiding bij hun zelfbouwproject.

.
2003Oprichting

Na heel wat jaren dakwerken en enkele zwembadliners, werd ADBV – Algemene Dak-/Dichtingswerken Bert Verstrepen – omgedoopt tot ADBV-POOLS.

.
2008Opening winkel

De vennootschap ADBV-POOLS bvba werd opgericht, samen met de opening van een gloednieuwe zwembadwinkel in Herenthout.

.
2016Andere koers

Na 8 jaar namen we afscheid van onze winkel en verhuisden we naar het industrieterrein met ons eigen magazijn, bureel en showroom. 

.
2020 Zwemco.be

We zetten volop in op de digitalisering en we blijven onze klanten nu van dienst met onderhoudsproducten en meer via onze webshop.

.
2022ZwemcoCloud

Met onze eigen ontwikkeling ZwemcoCloud bieden we nu een uitgebreide WiFi-sturing, maar toch simpel in gebruik. Standaard in al onze zwembaden inbegrepen!

"Een zwembad zelf plaatsen,
dat kan toch niet zo moeilijk zijn... "

Naast de dakdichtingswerken die we uitvoerden in 2003, waren er bepaalde klanten die ons vroegen om een liner te plaatsen in hun zwembad. Deze uitdaging zijn we destijds aangegaan en via onze leverancier gingen we op zoek naar pvc-zwembadfolie en realiseerden we onze eerste zwembaden.

Begin jaren 2000 was er een kleine hype in de zwembadwereld en kwam het idee bij ons op om zelf een zwembad te plaatsen in onze eigen tuin. Na de paar ervaringen die we reeds opdeden, dacht ik bij mezelf “een zwembad zelf plaatsen, dat kan toch niet zo moeilijk zijn?”. De kraan plaatste zich in onze tuin en de eerste stap was gezet. Nodige materialen werden aangekocht en na wat hulp links en rechts werd het eerste project voltooid en konden wij en onze familie zelf ‘een plonske doen’!

Het eerste zelf gebouwd zwembad was een feit en met trots konden familie en vrienden ons zwembad bewonderen. Uiteraard kwam niet veel later de vraag of we het niet zagen zitten om andere mensen bij te staan bij het bouwen van hun zwembad. We stonden deze eerste klanten graag bij met advies en tips om zelf hun eigen zwembad te bouwen. Daarnaast zorgden we voor alle materialen en plaatsten we de liner. Vullen met water, opstarten van de installatie en de volgende projecten waren klaar!

Uiteraard kwam er meer en meer vraag en gingen we aan de slag met het samenstellen van onze eigen zelfbouwpakketten. Samen met onze leveranciers selecteerden we de interessantste materialen en stelden we een zelfbouwpakket samen waarbij het plaatsen van de liner (Alkorplan) inbegrepen was. Daarnaast werkten Bert & Wendy volop aan het maken van een eigen website zodat onze toekomstige klanten een heleboel informatie online konden terugvinden. Het zelfbouwconcept sloeg aan en met trots realiseerden we ongeveer 25 projecten per jaar. De start was gezet en ADBV-POOLS werd razendsnel een gekende waarde in de toen nog beperkte zwembadwereld!

Jaar na jaar werd de vraag naar zwembaden steeds groter en namen Bert & Wendy de beslissing om onze firma om te vormen naar een vennootschap. Daarnaast startten we ook met een fysieke zwembadwinkel. Hier konden onze klanten terecht voor informatie omtrent onze diensten en de aankoop van alle materialen en producten. Ook bouwden we ons gamma uit met spa’s en infraroodsauna’s. Dit bleek een goede zet en jaar na jaar werd onze naam bekender, met uiteraard meer en meer tevreden klanten.

In de periode tussen 2008 en 2016 werden zwembaden alleen maar populairder en merkten we dat de opkomst van online verkoop ieder jaar toenam. Ook wij werkten achter de schermen volop aan een online webwinkel waar klanten tal van informatie en prijzen konden raadplegen en uiteraard ook hun bestelling konden plaatsen. Naarmate ook dit een succes bleek te zijn, beslisten we om hier meer op in te zetten. Na 8 succesvolle jaren namen we afscheid van onze fysieke zwembadwinkel en verhuisden we naar het industrieterrein, waar we tot op heden nog altijd kunnen genieten van ons eigen afhaalmagazijn en toonzaal!

De werking en organisatie van ons magazijn, toonzaal en webwinkel geraakte stap voor stap op orde en ons klantbestand bleef ook nu groeien. De digitalisering stond niet stil en groeide ook uit tot standaard gebruik hiervan. Hoog tijd om verjonging in onze firma op te nemen om zo mee te zijn op alle gebied van online marketing en social media! Met veel goesting begon Kjetil zich in 2019 in te werken en op korte tijd stampte hij zowel een gloednieuwe webshop (Zwemco.be) en online calculator uit de grond.

Op 1 januari 2020 werd onze huidige webshop gelanceerd en qua timing konden we achteraf gezien geen beter moment uitkiezen. Corona stond namelijk voor de deur en de daaropvolgende maanden was onze webshop het ontploffen nabij. Op zeer korte tijd groeide onze online verkoop en was het roeien met de riemen die we hadden. Daarnaast was de vraag naar onze zelfbouwzwembaden niet bij te houden en gingen we volop op zoek naar extra hulp. Begin 2021 vervoegde Nick ons team en dat was op dat moment niks te vroeg. Met ons 4 (Bert, Wendy, Kjetil & Nick) doorstonden we met trots de enorme drukte in coronatijden, daar het niet altijd even gemakkelijk was.

Reeds voor de coronatijden hadden we ideeën om de bediening en optimalisatie van de zwembadinstallatie te digitaliseren. Er bestonden reeds verschillende apps van bepaalde merken en toestellen, maar deze werkten los van elkaar. Het idee om met 1 centrale app de gehele installatie te kunnen bedienen was onze uitdaging. De ervaring van Bert samen met de kennis van Kjetil, vormde een ideale match om de uitwerking hiervan te starten.

Door de enorme drukte tijdens corona werden de plannen even on hold gezet en eind 2021 terug opgepakt. Volop werd er gewerkt aan de uitwerking, lay-out en programmering van de app en stilaan kreeg alles vorm. Dag na dag werden verbeteringen aangebracht waardoor we telkens meer overtuigd waren van het slimme zwembad. In de loop van 2022 was het grote moment aangebroken en konden we onze eigen app en cloudsysteem lanceren. Bij de eerste klanten werden testmodules geïnstalleerd zodat we alles konden opvolgen en met succes testen.

ZwemcoCloud was een feit en vandaag worden al onze projecten standaard uitgerust met dit systeem. Al snel merkten we dat het opvolgen en verbeteren van dit systeem tijd kost, waardoor we ons team hebben uitgebreid met een extra kracht. Xandro kwam ons team versterken en samen met Kjetil zorgen zij voor de optimale werking en opvolging van ZwemcoCloud.

Ons team

Bert Verstrepen

Oprichter

Wendy Hoefkens

Administratie

Kjetil Verstrepen

Sales & IT

Nick Wuyts

Technics

Xandro Van de Voorde

IT

Top