Automatiseren van je zwembad

Zo weinig mogelijk onderhoud, dat wil iedereen!

Automatische dosering

Een automatische dosering voor het zwembad is een systeem dat ontworpen is om automatisch en nauwkeurig chemicaliën (vloeibaar) aan het zwembadwater toe te voegen om de waterkwaliteit te handhaven. Dit systeem maakt gebruik van sensoren voor een optimale meting en pompjes om de chemicaliën te injecteren. Deze injectie zal gebeuren rechtstreeks in de retourleiding naar het zwembad. Hierdoor ben je zeker van een continu goede ontsmetting en juiste pH-waarde. Het gebruik van een doseersysteem kan de zorg voor het zwembadwater vereenvoudigen en zorgen voor een constante en veilige zwemomgeving. Het is echter belangrijk om het systeem regelmatig te controleren op de goede werking en te onderhouden zoals voorgeschreven. Groot voordeel van deze waterbehandeling is dat het gebruik van vloeibare chloor reeds meer dan 50 jaar toegepast wordt voor de behandeling van zwembadwater en het daardoor zijn diensten heeft bewezen. Nadeel is dat deze vorm van ontsmetting gebruik maakt van bidons die geplaatst en opgeslagen dienen te worden.

Opgelet
Zorg ervoor dat de inhoud van de bidons vloeibare chloor en pH- (zuur) NOOIT met elkaar in contact kunnen komen! Dit geeft het zeer giftige chloorgas.

Naast de werking met bovenstaande dosering bestaan er nog verschillende mogelijkheden qua ontsmetting zoals zoutelektrolyse of hydrolyse. Beide maken ze gebruik van het aanwezige zout in het zwembadwater om dit om te zetten in chloor. Dit door middel van gebruik te maken van een elektrolysecel die via stroom een chemische reactie uitwerkt die zou omzet in chloor. Standaard werken wij niet met deze toestellen vermits het aanwezige zout verschillende metalen in en rond het zwembad kan aantasten, met corrosieproblemen tot gevolg.

WiFi-sturing

Naast de traditionele schakelkast, is de bediening op afstand de laatste jaren aan het toenemen. Deze bediening en instelling zal gebeuren via een app op de smartphone. ZwemcoCloud is onze speciaal ontwikkelde schakelkast met ingebouwde WiFi zodat alles regelbaar en bedienbaar is via de app. Daarnaast heeft deze vorm nog tal van voordelen zoals monitoren van stroomverbruik, specifieke programmering en foutmeldingen op afstand.

Met ZwemcoCloud bedien je eenvoudig jouw gehele zwembad met je smartphone via slimme WiFi-schakelaars in je technische installatie. Ook stel je gemakkelijk automatisaties in zodat je repetitieve taken aan je zwembad niet langer handmatig hoeft te doen.

Icon

Optimale filtratie

Maak gebruik van slimme tijdschema's om optimaal te filteren tijdens zomer én winter.

Icon

Verlichting

Bedien je lampen voortaan vanop je terras of laat ze automatisch inschakelen bij zonsondergang.

Icon

Rolluikbediening

Bedien je rolluik zonder naar het technisch lokaal te moeten gaan.
* Veiligheidsvoorschriften van toepassing.

Icon

Automatisatie

Slimme automatisaties zorgen ervoor dat jij volop van je zwembad kan genieten!

Icon

Energiemonitoring

Bekijk in één overzicht hoeveel jouw zwembad nu juist verbruikt.

Icon

Slim verwarmen

Verwarm je zwembad met je overproductie aan zonne-energie.

Nog vragen?

Zit je met meer vragen over automatisering en wens je graag wat meer informatie?
Stel je vragen in een mailtje naar [email protected] en we proberen ze zo snel mogelijk te beantwoorden.


Related Tags: